Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На летище София посрещнаха нова пратка ваксини

Снимка: БТА

Нова доставка от 17 000 ваксини на „Пфайзер/Бионтех пристигна в България. 260 хиляди дози от ваксината на „АстраЗенека“ се очакват през този месец, каза председателят на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.



„АстраЗенека“ бе одобрена от Европейската агенция за лекарствата, очакваме продуктовата информация за нея и кратката характеристика, която ще бъде изпратена на специалистите. За руската ваксина Кирилов коментира, че продължават научните консултации извършвани в ЕС.


Очаква се забавяне на доставката на ваксините на „Модерна“. Вместо 8000 дози в началото на февруари ще пристигнат 6000. Забавянето ще бъде наваксано до края на месеца
, предаде БТА. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът, замърсяващ въздуха на Пловдив, е потушен

Пожарът на сметището в село Цалапица близо до Пловдив е напълно изгасен, но на място остава дежурен екип от огнеборци, както и водоноски и друга техника, съобщи пловдивският кмет Костадин Димитров. Седем пъти са завишени нормита на ФПЧ във въздуха..

публикувано на 04.08.24 в 09:49

София вече има автобус за панорамна обиколка на централните градски забележителности

София отчита повишение със 7% на броя туристи за първото полугодие на 2024г. Ръстът е от 15% на годишна база за 2023 г., като туристопотокът дори е над нивата отпреди Covid-19. Тези оптимистични данни мотивират градската управа да организира..

публикувано на 04.08.24 в 09:35

В Твърдишкия Балкан посрещат с вкусен боб по хайдушки

В местността Хайдушка поляна в Твърдишкия Балкан днес ще се състои традиционният събор. Посетителите ще бъдат посрещнати с богата фолклорна програма, състезания за деца и възрастни и вкусен боб по хайдушки. Съборът е съществувал повече от 40 години,..

публикувано на 04.08.24 в 07:00