Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Армения, Люксембург, Финландия и Беларус разрешиха на българите да гласуват

Снимка: БНР - архив

Армения е уведомила Външното ни министерство, че българите в Армения ще могат да гласуват на българските избори за народни представители на 4 април 2021 г. в българското посолство в Ереван.
Люксембург също е потвърдил, че българите там ще могат да гласуват на изборите. Условията са избирателните секции да не се отварят преди 6:00 ч. сутринта и да бъдат освободени най-късно в 23:00 ч., предвид въведения вечерен час; носенето на предпазни лицеви маски е задължително; в присъствието на 5 до 10 души задължително трябва да се спазва дистанция от 2 м; в присъствието на 11 до 100 души трябва да се осигурят места за сядане и да се спазва дистанция от 2 м; не се допуска събиране на повече от 100 души. С оглед избягването на опашки пред избирателните секции се препоръчва да се определят предварително фиксирани часове за гласуване на отделните избиратели.
Финландия даде съгласие българските граждани в страната да гласуват на българските парламентарни избори на 4 април 2021 г. при спазване на мерките в страната, свързани с борбата с разпространението на коронавируса. 
Нота за съгласие за провеждане на български избори на територията на посолството на България е дала и Беларус.
Навсякъде гласуването трябва да става при спазване на протнивоепидемичните мерки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30