Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

Снимка: Ани Петрова

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената галерия. Целта му е да привлече вниманието върху превенцията и отговорността на всеки участник в движението. Посетителите ще могат да се включат безплатно в близо 30 различни демонстрации, игри, викторини и запомнящи се преживявания.

Младежите могат да се позабавляват със симулатори, на които ще могат да шофират в безопасна среда, или да видят как въздейства алкохолът и колко е затруднена координацията след употребата му. Ще има изложба на ретро автомобили. Посетителите ще видят на живо как се обезопасява ПТП и как се спасяват човешки животи чрез рязане на превозни средства, както и гасене на запален автомобил.

По данни на МВР само до март от началото на годината при ПТП са загинали 87 и са ранени 1821 души, от които 374 тежко, а 1447 леко.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05