Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интернет ще достигне до всяка българска община

Снимка: dnevnik.bg

В България има 59 бели зони, в които няма никакво интернет покритие. Това е всяка пета община. Те са разположени на територията на 23 области. Затова от Държавен фонд „Земеделие“ са обявили прием на документи за изграждането на широколентов интернет в селата и малките населени места.

Така от достъп до световната мрежа ще могат да се възползват над 430 000 жители, каза пред програма „Хоризонт“ на БНР Светослав Цеков, гл. експерт от Министерство на земеделието.

Финансирането на проектите от над 40 млн. евро е по Програмата за развитие на селските райони. Целта е да се постигне 100% покритие на страната с бърз интернет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за горещини в цялата страна освен по морето, на югозапад е оранжев

Във вторник  ще е слънчево и горещо. По-поносимо ще е по Черноморието, където ще има вятър. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 32° до 41°, в столицата 35°.  По Черноморието  ще е слънчево, с..

публикувано на 12.08.24 в 19:05

България днес - 12 август 2024 г.

Началото на новата работна седмица идва след края на XXXIII-те Летни Олимпийски игри в Париж. В „България днес“ правим кратко обобщение на българските успехи и представянето на родните ни атлети на най-големия световен спортен форум с..

публикувано на 12.08.24 в 19:00
Милан Димитров

Българин е екстрадиран от Гърция в САЩ за търговия с микрочипове с Русия

Партия "Възраждане" започва кампания в подкрепа на сънародника ни Милан Димитров, който е екстрадиран от Гърция в частен затвор в Сан Антонио, САЩ. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция, в която участва и братът на Милан..

публикувано на 12.08.24 в 16:53