Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интернет ще достигне до всяка българска община

Снимка: dnevnik.bg

В България има 59 бели зони, в които няма никакво интернет покритие. Това е всяка пета община. Те са разположени на територията на 23 области. Затова от Държавен фонд „Земеделие“ са обявили прием на документи за изграждането на широколентов интернет в селата и малките населени места.

Така от достъп до световната мрежа ще могат да се възползват над 430 000 жители, каза пред програма „Хоризонт“ на БНР Светослав Цеков, гл. експерт от Министерство на земеделието.

Финансирането на проектите от над 40 млн. евро е по Програмата за развитие на селските райони. Целта е да се постигне 100% покритие на страната с бърз интернет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Средната брутна работна заплата в България достигна 2296 лева 

През второто тримесечие на 2024 г. средната брутна месечна работна заплата в България нараства с 4.5% спрямо първото тримесечие на 2024 г. и достига 2296 лева, показват данните на НСИ. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение,..

публикувано на 12.08.24 в 14:49

Животните и духовата музика пълнят сърцето на фермера Крум Младенов

Че носи Божий дар в душата си, усеща в най-ранна възраст сред простора на поляните. " От дете, пасейки овците на дядо ми накрай село, като чуя тъпана на Сливовишката духова музика, хвърлям тоягата и тичам на площада ". Първите уроци взема от дядо..

публикувано на 12.08.24 в 09:00

Военнослужещи провеждат отворено занятие по алпийска подготовка в Смолян

Отворено занятие по алпийска подготовка ще се състои днес пред Родопския драматичен театър в Смолян. Събитието на 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски е по повод Международния ден на младежта. По време на занятието ще бъдат..

публикувано на 12.08.24 в 06:00