Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария изисква PCR тест за пристигащите със самолет

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 8 февруари Швейцария изисква всички пристигащи със самолет в страната да представят отрицателен резултат от PCR тест, съобщи Българското външно министерство. За влизащите на територията на Швейцария от рискови страни и региони, тестът се изисква независимо от транспортното средство. Изследването трябва да е направено до 72 часа преди пристигане. Децата до 12-годишна възраст са освободени от това изискване.

Швейцарските власти изискват представянето и на формуляр, попълнен онлайн или на хартия. Документът е достъпен ТУК. Транзитно преминаващите и пограничните работници са освободени от попълване на документа.

България не е сред страните, определяни от Конфедерацията като рискови. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От полунощ приемат онлайн заявления за гласуване в чужбина

Избирателната комисия започва да приема онлайн заявления за гласуване в чужбина в полунощ, съобщи ЦИК на брифинг. Възможността за подаване на заявлението през интернет страницата на Централната избирателна комисия ще приключи в 24.00 ч. българско..

публикувано на 10.09.24 в 18:13

Български ученици разработват проект за откриване на противопехотни мини

На прага на първия учебен ден въпросите около светлото бъдеще на българското образование са все по-актуални, а отговорите – все по-мъгляво пожелателни. И сякаш все по-често дочуваме в тази сфера на обществото ни ехото на израза "Преходът мина. Да..

публикувано на 10.09.24 в 17:15

Българите са с най-много здравословни проблеми в Европа

България е една от водещите страни в Европа по най-голям брой здравословни проблеми на глава от населението. Данните бяха изнесени по време на 11-я Годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се провежда в Бургас под..

публикувано на 10.09.24 в 13:10