Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва обновяването на Спешната медицинска помощ

Снимка: Архив/БГНЕС

Днес в гр. Бяла здравният министър проф. Костадин Ангелов ще даде началото на строителството, реконструкцията и ремонта на обектите от системата на спешната медицинска помощ в страната. Това е началото на големия инвестиционен проект, финансиран от ЕС по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. За филиала в гр. Бяла да бъде построена изцяло нова сграда.

С над 838 000 евро бюджет по проекта напълно обновени и модернизирани ще бъдат 237 обекта на спешната медицинска помощ, включително 27-те центъра за спешна медицинска помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те спешни отделения в държавните лечебни заведения, съобщи Здравното министерство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БЧК и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец провеждат съвместно учение

Над сто участници в доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се включат от днес до 13 сепетември в националното..

публикувано на 09.09.24 в 07:00

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30
Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38