Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ЕК: Бавно възстановяване на българската икономика през 2021 г.

Снимка: архив

Икономиката на България ще нарасне тази година с 2.7% от БВП след спад от 4.9% от БВП в първата година от пандемията, а през 2022 г. темпото ще достигне 4.9% от БВП, което е едно от най-високите в ЕС.

Българският туристически сектор обаче трябва да приеме, че летният сезон ще е повторение на този от 2020 г. 

Това е зимната прогноза на Европейската комисия, разпространена днес в Брюксел и цитирана от dnevnik.bg. Прогнозата е съпроводена с предупреждение, че очакванията може да не се реализират поради рисковете около развоя на заразата и забавените доставки на ваксини.

Още от категорията

Държавата запазва стабилен фискален резерв

Актуализация на бюджета може да се наложи само при влошаване на пандемичната обстановка, каза в парламента финансовият министър в оставка Кирил Ананиев. За борба с Covid-19 от началото на кризата до 31 март 2021 г. държавата е дала 2,6 млрд...

публикувано на 21.04.21 в 12:01

Необходима е коренна промяна на модела, по който България привлича инвестиции

За да може да разчита на европейски средства за подпомагане на икономиката в криза, България трябва да представи пред Европейската комисия добре мотивиран План за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Проектът на този документ беше внесен преди дни..

публикувано на 21.04.21 в 11:43

В Банско расте продажбата на имоти

В условията на "новото нормално" все повече българи напускат големия град, за да се установят на по-спокойно и здравословно място. Сред тези места е и планинският курорт Банско, където брокерите отчитат повишено търсене на имоти. Според статистиката на..

публикувано на 18.04.21 в 14:46