Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече могат да се видят най-добрите археологически находки за 2020 г.

Снимка: БГНЕС

В Националния археологически музей президентът Румен Радев откри 14-ата Национална археологическа изложба Българска археология 2020Експозицията представя най-интересните находки от теренната работа на българските археолози през отминалата година, предаде БТА.


Министерството на културата е финансирало повече от 100 редовни археологически проучвания през 2020 г. Изложбата е организирана със съдействието на още 16 регионални музея. Представени са находки от 27 обекта, илюстриращи развитието на културите в днешните български земи от неолита до Средновековието.

Уникатите са достъпни за посетители от 12 февруари до 2 май 2021 г.

Снимки: БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хермес от Хераклея Синтика вече може да бъде видян в музея на град Петрич

Статуята, намерена при разкопки в античния град Хераклея Синтика при Кожух планина, вече може да се види от посетителите на Историческия музей в Петрич. Това съобщи специализирания сайт "Археология Булгарика". Откритата статуя в Хераклея..

публикувано на 07.08.24 в 19:35
„Камъкът от Хирошима”

"Камък от Хирошима" представят в музея "Земята и хората"

В софийския музей "Земята и хората" днес отбелязват Деня на милосърдието, учреден, за да ни напомня за жертвите на ядрените бомбардировки, тероризма и войните. По традиция в този ден в зала "Гигантски кристали" се експонира "Камък от Хирошима" ...

публикувано на 06.08.24 в 07:05

Църквата "Преображение Господне" в Самоков отбелязва празника си с патриаршеска вечерня

За предпразненството на храмовия си празник, църквата "Преображение Господне" в курортния комплекс Боровец посреща Българския патриарх и Софийски митрополит Даниил за вечерна служба /от 18 ч. на 5 август/. Храмът започна да приема отново миряни през..

публикувано на 05.08.24 в 11:04