Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи зад граница ще посетят онлайн Плевенската панорама по случай Трети март

Снимка: pleven.bg

Община Плевен е организатор на виртуални екскурзии в Панорама „Плевенска епопея 1877“ за деца от български общности в чужбина. Инициативата е посветена на Националния празник 3 март и е в отговор на десетки детски писма с желанието да разгледат историческата забележителност онлайн.

С представители на българските общности вече са съгласувани виртуалните екскурзии на различни дати и в определен час. Първи са децата от българското неделно училище „Българче“ в Неапол – Италия, те ще разгледат Панорамата на 28 февруари в 11.00 ч. 

На 6 март забележителния историко-художествен музей ще видят сънародниците ни в Дъблин – Ирландия, а на 7 март от 11.00 ч. – децата от българското училище към Посолството на страната ни в Кралство Мароко. Определени са дати за деца от неделни училища в Испания , Белгия и Гърция.

На 13 март в 11.00 ч. празничен урок по родолюбие с виртуална беседа в историческия монумент ще имат учениците от българското неделно училище в Барселона (Испания). На 14 март в 11.00 ч. възпитаниците от българското неделно училище в Тарагона (Испания) в часа по българска история ще се запознаят онлайн със събитията от Плевенската епопея от 1877 г.

Със съдействието на Община Плевен екипът на Панорама „Плевенска епопея 1877“ вече е в готовност за осъществяването на виртуалните посещения.


В процес на организация е виртуална екскурзия в Панорамата с българските училища в Брюксел (Белгия) и в Атина (Гърция).

Снимки: pleven.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Читалище "Кокиче" – българите в Япония за първи път регистрират свое образователно дружество

Втората по големина общност на сънародници в Япония регистрира първото българско образователно дружество в Япония - читалище „Кокиче“. Българската общност в региона Кансай е втората по големина и концентрация след тази в Токио, уточняват..

публикувано на 19.04.24 в 13:26

Град Русе е на фокус в Дните на България в Канада

За пети път в Британска Колумбия ще се проведат Дни на България в Канада, съобщи за БНР Генералният консул на страната ни в Торонто Велислава Панова . Събитието е на 19 април, като за първи път ще бъде домакинствано от град Салмън Арм. Панова..

публикувано на 19.04.24 в 05:55

Български деца написаха свои закони в столицата на щата Тексас

Ученици от Първо българско училище “Елин Пелин“ – клон в Остин, Тексас, написаха свои закони на занятие по повод 16 април – Деня на Търновската конституция, стана ясно от публикация във фейсбук. “Всички хора правят смешки”, “Всяко дете..

публикувано на 18.04.24 в 18:48