Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изтича срокът за регистрация на партиите за изборите

Снимка: БГНЕС

Днес – 17 февруари, е крайният срок, в който партии и коалиции могат да заявят пред Централната избирателна комисия желанието си да участват в парламентарните избори на 4 април.
 

За да могат да бъдат регистрирани, партиите и коалициите подават и списъци с не по-малко от 2500 подкрепящи ги избиратели.
 
Един избирател може да участва само в един списък като попълва имената си, ЕГН и полага саморъчен подпис.

Още от категорията

Зоран Заев се "прошета" из София

Посещението на македонският премиер Зоран Заев на 17 юни в София започна в минорна тоналност и презастраховане и от двете страни. Ден преди пристигането на делегацията от Република Северна Македония, българското външно министерство заяви, че на..

публикувано на 18.06.21 в 11:56

Между България и Северна Македония има диалог

Република Северна Македония е най-важната, близка приятелска страна и развитието на двустранните отношения са важни за България, а това изисква регулярни контакти, диалог и сътрудничество. Това заяви президентът Румен Радев при срещата си с премиера на..

публикувано на 17.06.21 в 20:25

Изравнени шансове за победа на първите две партии

Партията „Има такъв народ“ и коалицията ГЕРБ-СДС имат изравнени позиции за предсрочните избори на 11 юли, сочи проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, направено по поръчка на Българското национално радио. Ако се гласуваше сега двете първи..

публикувано на 17.06.21 в 13:14