Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Словакия въведе задължителна карантина за пристигащите

От 17 февруари 2021 г. всички граждани, които пристигат в Словакия, без значение, от коя държава идват, трябва да останат в 14-дневна карантина в домашна среда или в специално държавно заведение. Най-рано на осмия ден от влизането ще могат да си направят PCR тест и ако резултатът е отрицателен, карантината ще приключи, съобщиха от българското външно министерство. 

По информация на българското посолство в Братислава всички граждани, които влизат в Словакия, са длъжни също така да се регистрират: при влизане по суша - на адрес http://korona.gov.sk/ehranica - най-късно при самото пристигане на територията на Словашката република; при влизане по въздух трябва да се попълни електронен формуляр на адрес https://www.mindop.sk/covid/



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчев вторник и почти без валежи

Във вторник , 3 септември, ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. В планините  ще преобладава..

публикувано на 02.09.24 в 19:45

България днес - 2 септември 2024 г.

В "България днес" разказваме за езика и традициите на банатските българи, провокирани от летния бал в Бърдарски геран – "столицата" на тази малко позната общност у нас. И още – разбираем ли е за българите палкенският език, с какво е..

публикувано на 02.09.24 в 19:00

Проливни дъждове отново наводниха Царево

Част от къмпинг "Нестинарка" в Община Царево отново е наводнен, заради проливните дъждове по Южното Черноморие. Метеорологичната обстановка вече се нормализира и няма данни за пострадали, съобщи БНР Бургас. На няколко места интензивните валежи са..

публикувано на 02.09.24 в 11:11