Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тайм" оповести българин сред лидерите на бъдещето

Снимка: Reuters

Лидерът на белоруската опозиция Светлана Тихановская, президентският помощник на Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан и изпълнителният директор на „Robinhood“ Владимир Тенев, са включени в списъка на сп. „Тайм“ - "Следващите 100 най-влиятелни хора", предаде БТА.

Приложението за игра за борсата „Robinhood“, ръководено от 33-годишния Владимир Тенев, бизнесмен от българо-американски произход, стана основна платформа за противодействие на Уолстрийт от страна на социалната мрежа „Reddit“.

Решението за ограничаване на потребителските операции в приложението намали нестабилността на борсата, но породи вълна от критики срещу Тенев, коментира „Тайм“ в представянето на българина като един от лидерите на бъдещето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато пушката се превръща във флейта – Константин Златев и изкуството с послание за мир

Преди 27 години несигурността, в която се намира страната ни, но и страстта към катеренето, кара сънародника ни Константин Златев да нарами своята раница и с около 3000 долара да поеме към една мечта – да изкачи някой от скалните върхове в..

публикувано на 02.10.24 в 10:10
Ива Крумова и Анабел  Касабов

Анабел Касабов, една балерина от Буенос Айрес, влюбена в българските фолклорни танци

Анабел Касабов е една от хилядите потомци на българи в Аржентина, които не владеят езика на своите деди, но България присъства всекидневно в живота им. Тя е очарователна балерина, танцува и преподава класически балет, но заедно с това е учител по..

публикувано на 01.10.24 в 12:35

Когато пиша остри публични текстове, то е тъкмо защото обичам България и вярвам в потенциала на българите

Навършват се 116 години от онзи 22 септември 1908 година, когато България заема своето равноправно място сред останалите свободни и независими държави от тогавашна Европа. Макар за разлика от Съединението обявяването на Независимостта да е изцяло..

публикувано на 22.09.24 в 09:25