Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу по-скъпи работни визи за Великобритания

Снимка: архив

Евродепутати се обявиха срещу дискриминацията на Великобритания към гражданите на България, Естония, Литва, Румъния и Словения при издаването на трудови визи. В писмо до Еврокомисията те искат намеса, за да се гарантира, че всички граждани на ЕС са равнопоставени.

За пристигащите на острова от 21 страни в ЕС се прави отстъпка от 55 паунда при кандидатстването за разрешително за влизане в Обединеното кралство с цел работа. Но няма намаление за българи, естонци, литовци, румънци и словенци.

Наемащите ги британски работодатели също губят отстъпка от 199 паунда за издаване на сертификат за спонсорство, който се изисква при кандидстване за работна виза, пише в „24 часа“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежки фестивал по случай Международния ден на младежта в Цариброд

В Международния ден на младежта – 12 август, в Цариброд ще се проведе Младежки фестивал, съобщава мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Програмата на фестивала включва музикална програма, подготвена от младежки клубове,..

публикувано на 11.08.24 в 15:11

Сънародници от Комодоро Ривадавия дефилират в традиционни български носии

Българското дружество “Кирил и Методий” от аржентинския град Комодоро Ривадавия се включва в панаирното дефиле на фестивала “Експо Турисмо” на 11 август, съобщиха от настоятелството на българското сдружение. На дефилето под мотото “Разходка по света с..

публикувано на 10.08.24 в 16:11
Снимка: Българско училище „Д-р Стамен Григоров“ - Женева

Българско училище в Женева празнува 40 години с конкурса "Приказки за киселото мляко"

Тазгодишното издание на конкурса "Приказки за киселото мляко" е посветено на 40-годишнината на Българското училище " Д-р Стамен Григоров" в Женева. Основната идея на конкурса е да стимулира творческия потенциал на всички родолюбиви..

публикувано на 10.08.24 в 09:05