Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Протест срещу по-скъпи работни визи за Великобритания

Снимка: архив

Евродепутати се обявиха срещу дискриминацията на Великобритания към гражданите на България, Естония, Литва, Румъния и Словения при издаването на трудови визи. В писмо до Еврокомисията те искат намеса, за да се гарантира, че всички граждани на ЕС са равнопоставени.

За пристигащите на острова от 21 страни в ЕС се прави отстъпка от 55 паунда при кандидатстването за разрешително за влизане в Обединеното кралство с цел работа. Но няма намаление за българи, естонци, литовци, румънци и словенци.

Наемащите ги британски работодатели също губят отстъпка от 199 паунда за издаване на сертификат за спонсорство, който се изисква при кандидстване за работна виза, пише в „24 часа“.


БНР подкасти:

Още от категорията

Български бизнесмен от Чикаго иска да спаси храма “Св. Иван Рилски“

Българският бизнесмен от Чикаго Михаил Михайлов е купил едната ипотека на църквата „Св. Иван Рилски“, съобщи BG Voice . Храмът дължи 370 000 долара на две банки, които водят дело за обявяване на църквата в несъстоятелност. Михайлов ще се присъедини към..

публикувано на 06.02.23 в 12:29

Общественият съвет към ЦИК напомня за необходимостта от МИР "Зад граница"

Формирането на МИР „Зад граница“, макар и отложено за 2025 г., остава в дневния ред на политиците, експертите и изборната администрация, напомня в свое становище Общественият съвет към ЦИК. Съветът отбелязва, че въвеждането му би решило проблеми като..

публикувано на 03.02.23 в 18:28

ЦИК излезе с решение за избирателните секции в чужбина

Централната избирателна комисия публикува решение за условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната и за назначаване съставите на секционните избирателни комисии при произвеждане на изборите за народни представители на 2 април 2023..

публикувано на 03.02.23 в 17:48