Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперната прима Соня Йончева – почетна гражданка на Пловдив

Соня Йончева и Богомил Грозев
Снимка: plovdiv-press.bg

Световно известното българско сопрано Соня Йончева стана почетен гражданин на Пловдив, съобщи директорът на Общинския институт „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев. Така певицата се нареди сред най-младите именити пловдивчани, заслужили голямото признание.

Публиката в България вече е в очакване на предстоящата в края на лятото съвместна изява на Соня Йончева и Пласидо Доминго. На 31 август те ще излязат на специално построена сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ в София, за да изпълнят арии и дуети от прочути опери.

В най-скоро време обаче ценителите на вечната музика могат да се насладят на изпълненията на оперната дива по време на наградите Victoire de la Musique във Франция (24.02), a на 27 февруари Йончева ще изнесе рецитал за поредицата „Звездите на Метрополитън опера на живо“. Концертът ще бъде заснет в залата на библиотеката на манастира „Шусенрид“ в Югоизточна Германия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Софийската филхармония гостува на престижния музикален фестивал в Любляна

С музиката на Джон Уилямс Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор гостуват на престижния музикален фестивал в Любляна на 22 август. Българските музиканти ще свирят под палката на маестро Найден Тодоров, който неведнъж е признавал, че  е..

публикувано на 20.08.24 в 17:02
Оркестърът за съвременна камерна музика Balkanicus

Музика от България звучи в престижния Bridge Chamber Music Festival в гр. Нортфийлд, щата Минесота

Оркестърът за съвременна камерна музика Balkanicus, ръководен от българския виолончелист Николай Коларов, участва днес, 20 август, в престижния Bridge Chamber Music Festival в гр. Нортфийлд, щата Минесота САЩ. Като специален гост на..

публикувано на 20.08.24 в 13:35

"Love Is Like"

Милена Цанова  е певица, която избягва да определя своите стилови предпочитания – това е така, защото намира гласа си за достатъчно различен, за да може да обединява всичко, което тя прави като изкуство. От малка свири на пиано, после на китара, в..

публикувано на 20.08.24 в 10:15