Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Как можем да се ваксинираме в България?

Снимка: БТА

Здравноосигурените лица в България могат да се свържат с личния си лекар, който е задължен да им осигури ваксина и да им даде ден и час, в който трябва да се явят. Здравнонеосигурените лица не могат да запазят дата и час през личния си лекар. Те обаче могат да направят това, като се свържат с Регионалната здравна инспекция, отговаряща за техния град.


Ваксина може да бъде получена и в разкритите пунктове за ваксинация, което на този момент е свързано със струпване на хора и опашки.

Очаква се до края на месеца да бъде готов електронен регистър, в който всеки ще може да даде своята заявка за имунизация, предаде БНТ.

Още от категорията

Росен Желязков

Ще обсъждат бъдещето на железницата в България

Министърът на транспорта Росен Желязков  ще участва в онлайн дискусия на тема „Перспективите за развитие на железопътния транспорт в България“. Събитието е организирано съвместно от транспортното министерство и евродепутата Андрей Новаков...

публикувано на 25.02.21 в 05:25

Очаква се българските антарктици да достигнат о-в Ливингстън

Шестимата български полярници от 29-ата национална антарктическа експедиция се очаква на 25 февруари да стигнат на о-в Ливингстън и да открият сезона на базата "Св. Кл. Охридски". Редуцираният поради пандемията състав има задачата да отстрани..

публикувано на 25.02.21 в 05:05

Задържаха продавач на фалшиви български и американски документи

Повдигнато е обвинение срещу един задържан за изготвяне на подправени американски и български лични документи, след акция в Шумен на Главна дирекция борба с организираната престъпност. Това съобщи ръководителят на Софийската районна прокуратура Невена..

публикувано на 24.02.21 в 15:13