Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще гласува да прекрати заседанията след 8 март

Снимка: БГНЕС

Парламентът ще прекрати редовните си пленарни заседания от 8 до 24 март, предвижда проект на решение на управляващата партия ГЕРБ, предаде БТА. Очаква се решенето да се гласува на 24 февруари.

Това е обичайна практика, за да не се превръща парламентарната трибуна в място за предизборна агитация преди 4 април. За времето, в което парламентът няма да заседава, ще се провежда писмен парламентарен контрол. При нужда председателят на парламента може да свиква депутатите извънредно.

На 25 март депутатите ще се събират за последно, като единствената точка в дневния им ред ще бъде закриване на 44-то Народно събрание.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция иска да се присъедини към БРИКС Турция е подала молба за пълноправно членство в БРИКС и присъединяването ѝ ще се обсъжда на срещата на върха на организацията в Русия през октомври, съобщават българските медии. Ако бъде приета,..

публикувано на 05.09.24 в 10:35
председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

1200 учители не достигат в цялата страна

Новата учебна година ще започне със сериозен недостиг на учители – в София техният брой е около 200, а в останалата част от страната – близо хиляда. Това съобщи пред БНР председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен..

публикувано на 05.09.24 в 09:45

Ниагарският водопад отново грейва в бяло, зелено, червено

На 5 септември от 22.00 ч. местно време Ниагарският водопад ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Повод за светлинното шоу е Денят на Съединението - 6 септември. Инициативата е на Генералното консулство на България в Торонто...

публикувано на 05.09.24 в 05:10