Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще гласува да прекрати заседанията след 8 март

Снимка: БГНЕС

Парламентът ще прекрати редовните си пленарни заседания от 8 до 24 март, предвижда проект на решение на управляващата партия ГЕРБ, предаде БТА. Очаква се решенето да се гласува на 24 февруари.

Това е обичайна практика, за да не се превръща парламентарната трибуна в място за предизборна агитация преди 4 април. За времето, в което парламентът няма да заседава, ще се провежда писмен парламентарен контрол. При нужда председателят на парламента може да свиква депутатите извънредно.

На 25 март депутатите ще се събират за последно, като единствената точка в дневния им ред ще бъде закриване на 44-то Народно събрание.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рая Назарян, Румен Радев и Димитър Главчев

От пловдивския площад “Съединение” Румен Радев призова да се разделим с беззаконието и страха

С тържествена заря-проверка в Пловдив завърши честването на 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. “ Днес отдаваме дължимото на това забележително поколение светли личности, които без да се съобразяват с Великите..

публикувано на 07.09.24 в 09:08

Хасково привлича любители на еърсофт битките и силните усещания по повод своя празник

Рекорден брой – 600 "бойци" са дислоцирани на авиобаза Узунджово, а поводът не е военен конфликт, а отбелязването на Деня на град Хасково. Най-голямата атракция по повод 8 септември е организираната военно-симулативна еърсофт игра. Тази година в..

публикувано на 07.09.24 в 07:10

Конни надбягвания и пехливански борби в Исперих

Традиционни конни състезания и народни борби събират днес почитателите на спорта в Исперих. Жокеи и коне от различни краища ще мерят сили в конни надбягвания край града, както и в други съревнования на стария градски стадион. След тях на тепиха ще..

публикувано на 07.09.24 в 06:15