Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-много български паспорти са дадени на македонци

Снимка: архив

1458 души са придобили българско гражданство от началото на годината, съобщи за БНР Димитър Здравков, член на Комисията по българско гражданство към вицепрезидента.

Най-много български паспорти са получили граждани на Северна Македония. През м.г. 16 хил. души са станали български граждани – 10 хиляди от тях са македонци, следвани от украинци, сърби, молдовци, албанци и турци.

Според Димитър Здравков не е вярно, че процедурата по получаването на гражданство е тромава и бавна. „Законодателят е определил разумна времева рамка съобразно важността на процедурата“, заяви той. Когато някой подаде документи в Министерството на правосъдието, минават между 6 и 18 месеца преди министърът да направи предложението си до президента.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Космополитен технологичен хъб и един от най-оживените европейски градове – и Vogue възпя прелестите на София

София отново попадна в светлините на прожекторите. Обширна статия на списание Vogue хвърля светлина върху динамичното развитие и уникалния й чар, определяйки я като "най-оживения град в Европа в момента". Българската столица успява да съчетае успешно..

публикувано на 09.09.24 в 11:10
Българският щанд на International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2023.

Три български общини се включват в международното туристическо изложение в Париж

Поморие, Варна и София ще представят страната ни на българския щанд по време на международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) TopResa 2024, с още пет туристически фирми. Българското участие на форума, който ще се..

публикувано на 09.09.24 в 08:30

БЧК и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец провеждат съвместно учение

Над сто участници в доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се включат от днес до 13 сепетември в националното..

публикувано на 09.09.24 в 07:00