Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Най-много български паспорти са дадени на македонци

Снимка: архив

1458 души са придобили българско гражданство от началото на годината, съобщи за БНР Димитър Здравков, член на Комисията по българско гражданство към вицепрезидента.

Най-много български паспорти са получили граждани на Северна Македония. През м.г. 16 хил. души са станали български граждани – 10 хиляди от тях са македонци, следвани от украинци, сърби, молдовци, албанци и турци.

Според Димитър Здравков не е вярно, че процедурата по получаването на гражданство е тромава и бавна. „Законодателят е определил разумна времева рамка съобразно важността на процедурата“, заяви той. Когато някой подаде документи в Министерството на правосъдието, минават между 6 и 18 месеца преди министърът да направи предложението си до президента.

Още от категорията

И децата над 12 г. вече могат да се ваксинират срещу коронавирус

Децата над 12-годишна възраст могат да се ваксинират срещу Covid-19 с препарата на „Пфайзер” /„Бионтех”, съобщават от здравното министерство. Имунизацията се извършва с попълнен от родител формуляр за информирано съгласие. Междувременно..

публикувано на 21.06.21 в 19:03

Българите няма да представят тест за Covid-19 и сертификати на влизане в Испания

От днес Испания отменя изискването пристигащите от България да представят тест за Covid-19, сертификат за извършена ваксинация или документ за преболедуване на вируса, съобщават от външното ни министерство. Продължава обаче упражняването на санитарен..

публикувано на 21.06.21 в 18:00

Доц. Петър Атанасов: „Пациентът не е счетоводна сметка!“

Всяка сутрин, независимо дали е делник или почивен ден, пред кабинета на доц. Петър Атанасов, в клиниката по "Вътрешни болести" на Университетската болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов" се редят пациенти. Повечето от тях са за..

публикувано на 21.06.21 в 10:57