Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Български истории отблизо и далеч - в „Родина зад граница“

Слушайте по програма "Хоризонт" на 28 февруари, от 00:15 до 02:00 часа

Снимка: БНР

И този месец Радио България и Програма „Хоризонт“ на БНР ви канят на откровена и човешка среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом.

В неделя, 28 февруари, в първите часове след полунощ очаквайте:

  • Историята на Ангелина Самсонова, избрала южноафриканския град Дърбан за свой дом;  
  • Българката Ани Радева - с откровение за живота в Мароко, за българската общност, неделните училища и ролята им за съхраняване на българската културна и национална идентичност;
  • Среща с Линда Ауанис от Ирак - една от първите бежанки в България, позната в обществения живот в у нас като основател и председател на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“, което помага на бежанци да се интегрират и адаптират в страната ни.

Станислава Пирчева и Добринка Добрева от Програма „Хоризонт“ и Красимир Мартинов от „Радио България“ ще ви очакват с въпроси и мнения в социалните мрежи на „Нощен Хоризонт“ и Радио България. 

За пряка връзка с екипа използвайте:

  • Ефирните ни телефони: +359 889 202 207; +359 2 963 15 65; +359 2 93 36 743
  • Skype: noshtenhorizont
  • Е-mail: nh@bnr.bg; radiobulgaria@bnr.bg

Слушайте на вълните на Програма "Хоризонт" или онлайн на BNR Player.


Още от категорията

115 години българско въздухоплаване

На днешната дата през далечната 1906 г. указ на цар Фердинанд полага началото на българското въздухоплаване чрез създаването на Въздухоплавателно отделение.  За това ни припомня българският Музей на авиацията, а така също и факта, че за първи..

публикувано на 20.04.21 в 07:00

След първа доза на AstraZeneca втората ще може да бъде на Pfizer

Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 65-годишна възраст с повишен риск от тромбози и/или анамнеза за тромбоцитопения. Такова решение е взел Националният ваксинационен щаб, съобщиха на пресконференция министърът на здравеопазването в..

публикувано на 19.04.21 в 17:37

Нужни са отговорни решения в подкрепа на бизнеса в кризата

В последния работен ден от миналата седмица, правителството в оставка внесе в народното събрание Проект на плана за възстановяване на България. Темата стана повод за безкрайни полемики сред новоизбраните депутати, като някои от политическите сили..

публикувано на 19.04.21 в 13:14