Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Радио България" и Програма "Хоризонт" заедно в...

Поредна среща с българи в чужбина и с чужденци в България по БНР

| обновено на 01.03.21 в 00:52
Снимка: БНР

Ако сте пропуснали поредната ни ефирна среща, можете да чуете четвъртия брой на „Родина зад граница“ - рубриката, в която разказваме истории на хора, напуснали България или такива избрали нашата страна за свой временен или постоянен дом.

В това издание ви запознаваме с историята на Ангелина Самсонова, която живее в южноафриканския град Дърбан, срещаме ви и с българката Ани Радева. Тя разказва откровено за живота в Мароко, за българската общност, неделните училища и ролята им за съхраняване на българската културна и национална идентичност там.

Любопитна и емоционална е и срещата с Линда Ауанис от Ирак - една от първите бежанки в България, позната в обществения живот като основател и председател на Сдружение „Съвет на жените бежанки в България“. Сдружението помага на бежанци да се интегрират и адаптират в страната ни.

В очакване на следващата среща в ефира, можете да чуете отново предаването, реализирано в екип: Станислава Пирчева, Добринка Добрева, Ивелина Георгиева, Радостина Билярска от Програма „Хоризонт“ и Гергана Манчева, Албена Безовска и Красимир Мартинов от „Радио България“. 

Пишете ни с мнения, идеи и предложения на: nh@bnr.bgradiobulgaria@bnr.bg

Чуйте отново последния брой на "Родина зад граница" ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илюстративно изображение

Диктовка по български език – за рождения ден на българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина

С диктовка, посветена на 24 май, ще започнат честванията на 20-ата годишнина от създаването на българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Диктовката ще се проведе на 10 май от 18:00 часа в сградата на школото на ул...

публикувано на 26.04.24 в 01:05
Булчиза е с голям туристически потенциал

Българска помощ за развитие на туризма в албанската община Булчиза

Проект, финансиран от България, ще повишава капацитета на служителите в администрацията на Община Булчиза, Източна Албания за развитието на селския и планинския туризъм в региона, в който живее и немалка част от българското национално малцинство в..

публикувано на 25.04.24 в 20:10

Ученици от Оксфорд направиха филм за цар Фердинанд

Ученици от Българско училище "Слово" в Оксфорд направиха видеофилм за цар Фердинанд като част от проект по Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите". Учениците от 8-ми клас се превърнаха в истински изследователи и..

публикувано на 25.04.24 в 19:10