Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подобриха перспективата пред кредитния рейтинг на ББР

Снимка: архив

Международната рейтингова агенция „Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Българската банка за развитие (ББР) на 3 пъти 'B' и повиши перспективата му от стабилна на положителна, съобщи агенцията. Промяната на перспективата в рейтинга на ББР следва аналогичната промяна на перспективата в кредитния рейтинг на България, който бе повишен на положителна перспектива на 19 февруари, предаде БТА.

Като аргумент за промяната се изтъква високата вероятност за подкрепа на банката от българската държава, главно поради почти пълната държавна собственост върху банката и финансирането, осигурявано или гарантирано от държавата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЕК: 3,1% е очакваната инфлация за България през 2024 г.

3,1% е очакваната инфлация за България за 2024 г. и 2,6% за 2025 г., показват данните от огласената пролетна икономическа прогноза на Еврокомисията за тази година. Низходящата тенденция на външните цени се очаква да ограничи инфлацията на..

публикувано на 15.05.24 в 17:53

Форум в София обсъжда бизнес възможностите между България и Мароко

Българската търговско-промишлена палата организира днес в София българо-марокански бизнес форум. Събитието е подготвено със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Мароко и Палатата за търговия, промишленост и..

публикувано на 15.05.24 в 14:55

БНБ отчита ускорено нарастване на БВП в началото на годината

През първото тримесечие на 2024 г. реалният БВП на страната се повишава с ускоряващ темп, което е предпоставка за сходна годишна динамика, посочва икономическият бюлетин на Българска народна банка (БНБ). За растежа са допринесли подобреното..

обновено на 14.05.24 в 16:08