Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България и Северна Македония обсъдиха възможностите за сътрудничество

Снимка: mfa.bg

Актуалното сътрудничество между България и Северна Македония бе фокус на срещата между българския посланик в Скопие Ангел Ангелов и специалния представител на правителството на Северна Македония за България Владо Бучковски, която се състоя на 1 март 2021 г. Сред акцентите в разговора бяха връзките в областта на медиите, образованието, културата, здравеопазването и инфраструктурните проекти. Специално внимание бе поставено върху на готовността на двете страни за изграждане на граничния контролно-пропускателен пункт „Клепало” между общините Струмяни и Берово. 

По повод Баба Марта посланик Ангелов подари мартеница на Владо Бучковски, който отправи поздравления по случай предстоящия национален празник на  България  на 3 март.

Още от категорията

Корнелия Нинова

БСП ще подкрепи президента за втори мандат

След двучасови дебати Националният съвет на БСП реши да подкрепи кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова за втори мандат. Решението е взето със 122 гласа в полза на двамата. Членовете на съвета приеха също работна група с участието на..

обновено на 17.04.21 в 15:25
Томислав Дончев

В ГЕРБ са готови с проектокабинета

Проектът за правителство на ГЕРБ е готов, обяви пред bTV вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Според него предложението за кабинет ще бъде по-скоро политически знак, тъй като той няма да получи подкрепата да управлява.  В проекта на ГЕРБ има както..

публикувано на 17.04.21 в 13:05

Слави Трифонов: Мажоритарни избори - при сигурен парламент

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов разкритикува намерението на ГЕРБ да внесе в парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. „Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5..

публикувано на 16.04.21 в 18:13