Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха годишните награди "Инвеститор на годината"

Снимка: investor

За петнадесети път Българската агенция за инвестиции връчи годишните награди „Инвеститор на годината“, този път - онлайн, съобщава Министерството на икономиката. В конкурса, чиято цел е да отличи най-значимите инвестиционни проекти в България през 2020 г., големият победител стана компанията „Нестле България“, която е на българския пазар от 1994 г. Тя произвежда продукция за над 35 пазара в света.

Награда за „Устойчиво развитие на инвестициите“ спечели Индустриална Група „Шишеджам“, развиваща от 1997 г. в страната ни заводите си за плоско, домакинско и автомобилно стъкло. Общите й инвестиции в България достигат 800 милиона долара.

В категорията „Инвестиция в човешки капитал“ победител е „МД Електроник“. Компанията е наела 200 служителя и предстои през 2021 г.  да наеме още 250 души. Продуктите й са интегрирани в повече от 200 модела на автомобили на над 40 производители.

Сред наградените е и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, което получи кристален плакет за „Успешен стартъп“ . То стои зад първия и единствен Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в България и на Балканите и един от малкото подобни центрове в света.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00