Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха годишните награди "Инвеститор на годината"

Снимка: investor

За петнадесети път Българската агенция за инвестиции връчи годишните награди „Инвеститор на годината“, този път - онлайн, съобщава Министерството на икономиката. В конкурса, чиято цел е да отличи най-значимите инвестиционни проекти в България през 2020 г., големият победител стана компанията „Нестле България“, която е на българския пазар от 1994 г. Тя произвежда продукция за над 35 пазара в света.

Награда за „Устойчиво развитие на инвестициите“ спечели Индустриална Група „Шишеджам“, развиваща от 1997 г. в страната ни заводите си за плоско, домакинско и автомобилно стъкло. Общите й инвестиции в България достигат 800 милиона долара.

В категорията „Инвестиция в човешки капитал“ победител е „МД Електроник“. Компанията е наела 200 служителя и предстои през 2021 г.  да наеме още 250 души. Продуктите й са интегрирани в повече от 200 модела на автомобили на над 40 производители.

Сред наградените е и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, което получи кристален плакет за „Успешен стартъп“ . То стои зад първия и единствен Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в България и на Балканите и един от малкото подобни центрове в света.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30