Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха годишните награди "Инвеститор на годината"

Снимка: investor

За петнадесети път Българската агенция за инвестиции връчи годишните награди „Инвеститор на годината“, този път - онлайн, съобщава Министерството на икономиката. В конкурса, чиято цел е да отличи най-значимите инвестиционни проекти в България през 2020 г., големият победител стана компанията „Нестле България“, която е на българския пазар от 1994 г. Тя произвежда продукция за над 35 пазара в света.

Награда за „Устойчиво развитие на инвестициите“ спечели Индустриална Група „Шишеджам“, развиваща от 1997 г. в страната ни заводите си за плоско, домакинско и автомобилно стъкло. Общите й инвестиции в България достигат 800 милиона долара.

В категорията „Инвестиция в човешки капитал“ победител е „МД Електроник“. Компанията е наела 200 служителя и предстои през 2021 г.  да наеме още 250 души. Продуктите й са интегрирани в повече от 200 модела на автомобили на над 40 производители.

Сред наградените е и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, което получи кристален плакет за „Успешен стартъп“ . То стои зад първия и единствен Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в България и на Балканите и един от малкото подобни центрове в света.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В системата на образованието прозират и болните места на обществото ни

След първия учебен ден за учениците в България – 15 септември – идва ред да започне новата учебна година и за студентите, тъй като повечето висши училища у нас отварят врати на 1 октомври. В този промеждутък от около две седмици можем да..

публикувано на 24.09.24 в 11:10

Как българин от Врачанско може да се окаже най-дълго живелият човек на земята

Кодовете на идентичност са основата на генеалогията – наука, която се занимава с родословията, с произхода на човека, с родословните и фамилни връзки. Кодовете на идентичност ни отличават като хора – в това е убеден гл. ас. Росен Гацин от Института по..

публикувано на 24.09.24 в 10:05
Даровете на есента

Есента подарява още един топъл и слънчев ден

Във вторник  ще е слънчево. От запад облачността, отначало висока, привечер и средна, ще нараства. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 8°. Максималните ще са от 25 до 30°, в столицата ще е 25°.  По Черноморието  ще е слънчево..

публикувано на 23.09.24 в 17:31