Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радио България ви пита за България

Снимка: Архив

По случай Националния празник на Република България и във връзка с 85-ия си рожден ден, Радио България стартира нова онлайн инициатива. Подготвихме познавателна игра на нашата уеб страница, чрез която искаме да разберем с какво най-често чужденците асоциират България и кои са по-неизвестните факти за родината сред българите.  

Всеки месец в интерактивната ни викторина ще поставяме на вниманието ви нов въпрос от различни области, свързани с културата, историята, географията, научните и спортните постижения на страната ни. 

В края на годината ще направим равносметка на фактите, личностите и събитията, с които в най-голяма степен свързвате България и ще ги подредим в своеобразна класация. След това ще разкажем за тях в поредица от мултимедийни публикации. Очакваме ви! 

Ако ни посещавате от компютър, ще намерите викторината в дясната част на уеб страницата, а ако ни следите от мобилно устройство - "скролвайте" и ще я откриете след банера "85 години говорим на вашия език". 

Честит празник!

Още от категорията

Специални платформи осигуряват безопасното гнездене на щъркелите

Общо 533 платформи за щъркелови гнезда са монтирани в Западна България от енергоразпределителната компания ЧЕЗ, за да се осигурят условия за безопасно гнездене на птиците, предаде електронното издание 3e-news. Платформите се поставят на ключови..

публикувано на 12.04.21 в 19:35

Класни стаи на открито – да дадем чист въздух на българското образование

След като стана ясно, че от 12 април се възстановява присъственото обучение за учениците от 1 до 4 клас, и на ротационен принцип за по-големите, като първи в класните стаи се завръщат тези от 7,8 и 10 клас, отново дойде ред да поговорим за родната..

публикувано на 12.04.21 в 11:13

Почти равен брой новозаразени и излекувани от Covid-19

462 нови случаи на коронавирус са установени през изминалото денонощие от направените 3658 тестове, показват данните на Eдинния информационен портал. Положителните проби се равняват на близо 13%. Най-много новозаразени има в София – 143, в..

публикувано на 12.04.21 в 08:38