Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Радио България ви пита за България

Снимка: Архив

По случай Националния празник на Република България и във връзка с 85-ия си рожден ден, Радио България стартира нова онлайн инициатива. Подготвихме познавателна игра на нашата уеб страница, чрез която искаме да разберем с какво най-често чужденците асоциират България и кои са по-неизвестните факти за родината сред българите.  

Всеки месец в интерактивната ни викторина ще поставяме на вниманието ви нов въпрос от различни области, свързани с културата, историята, географията, научните и спортните постижения на страната ни. 

В края на годината ще направим равносметка на фактите, личностите и събитията, с които в най-голяма степен свързвате България и ще ги подредим в своеобразна класация. След това ще разкажем за тях в поредица от мултимедийни публикации. Очакваме ви! 

Ако ни посещавате от компютър, ще намерите викторината в дясната част на уеб страницата, а ако ни следите от мобилно устройство - "скролвайте" и ще я откриете след банера "85 години говорим на вашия език". 

Честит празник!

Още от категорията

Радио България на руски език се чете още повече покрай войната в Украйна

"Сайтът на БНР на руски език се чете, включително и в Русия. Статистиката от aприл е, че най-много са посещенията на руския ни сайт от Литва. Все още се опитваме да си обясним това явление. Следват посещенията от България. Те са нараснали значително, което..

публикувано на 26.05.22 в 19:03

Топло с локални следобедни валежи

В петък  ще е слънчево с разкъсана висока облачност. След обяд над Североизточна България, Рило-Родопската област и западните райони на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са от 14 до 17°, в столицата ще е 14°. Дневните..

публикувано на 26.05.22 в 18:05

Село Брезница – малкото икономическо чудо на българския Югозапад

Брезница стана известно като селото на милионерите, заради богатите къщи с паркираните отпред луксозни возила, процъфтяващите предприятия и необичайно високия стандарт на населението. “Милионери е силно казано, просто имаме трудолюбиви и..

публикувано на 26.05.22 в 12:43