Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Парламентът обсъди закупуването на ваксини, разрешени в страни извън ЕС

Няма да има пряко договаряне за руската ваксина „Спутник - V“

| обновено на 05.03.21 в 15:38
Снимка: БГНЕС/архив

Депутатите не подкрепиха предложението на най-голямата опозиционна партия парламентът да задължи правителството да "предприеме всички необходими действия" за осигуряване на руската ваксина „Спутник - V“ за българските граждани. Управляващите редактираха текста и решението само задължава кабинетът да започне "своевременни консултации с Европкомисията за проучване на възможностите за покупка на ваксини във връзка с пандемията от Covid-19, които са получили разрешение за употреба в държави извън ЕС или Европейското икономическо пространство". Така разрешението за употреба на руската ваксина в България ще зависи от одобрението на Европейската агенция по лекарствата, предаде БТА.

Още за решенията в последния работен ден на 44-ото Народно събрание прочетете ТУК.


Още от категорията

Слави Трифонов: Мажоритарни избори - при сигурен парламент

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов разкритикува намерението на ГЕРБ да внесе в парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. „Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5..

публикувано на 16.04.21 в 18:13

В понеделник президентът Румен Радев провежда консултации за нов кабинет

В съответствие с Конституцията в понеделник, 19 април, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за..

публикувано на 16.04.21 в 16:11

По съседски: Събития с балкански адрес

Конвенцията от Монтрьо няма да се прилага за канала „Истанбул“ Конвенцията от Монтрьо няма да важи за бъдещия канал „Истанбул”, каза турският президент Реджеп Ердоган. Канал „Истанбул” няма никаква връзка с Конвенцията за свободата на..

публикувано на 16.04.21 в 12:38