Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови правила за отпътуване от Англия

Изискванията важат и за българите, напускащи Обединеното кралство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От понеделник, 8 март, всички отпътуващи от територията на Англия са длъжни да попълват нов формуляр/декларация, в който да посочват, че целта на пътуването им е разрешено в съответствие със съществуващите ограничения.

Законово разрешените причини за международни пътувания включват: работa; образование; доброволческа дейност; медицински причини или т.нар. compassionate grounds (полагане на грижи за други хора); сватби, погребения и събитията, свързани с тях.

Декларацията може да бъде изтеглена ТУК.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да четат указанията в декларацията, както и информацията на намиращите се в нея интернет връзки към британския правителствен уеб сайт. 

На пътници без попълнена декларация може да им се откаже достъп до резервирания транспорт

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. 

Още от категорията

Български деца се учат на екологична култура в нова кампания

Първата по рода си образователна кампания "Гората и климатичните промени" с участието на експерти по горска педагогика започна на територията на Югозападното държавно горско предприятие. Специалисти по горите запознават децата с промените в климата, с..

публикувано на 18.04.21 в 08:05

От 19 април Словакия премахва част от ограниченията заради Covid-19

Ако сте се ваксинирали или сте прекарали Covid-19, при влизане в Словакия вече няма да бъдете поставяни под карантина. Облекчението влиза в сила от 06:00 часа на 19 април 2021 г. и засяга гражданите, които в предходните 14 дена са посетили страна от..

публикувано на 17.04.21 в 16:16
Паметникът на хан Кубрат в Украйна

Протест в София заради поругаването на паметника на хан Кубрат в Украйна

Активисти на партия „Възраждане“ излязоха на протест пред сградата на външното ни министерство в София по повод посегателството над паметника на хан Кубрат в Мала Перешчепина, Украйна, на 5 април т.г.  Вчера от МВнР излязоха с позиция, в която се..

публикувано на 17.04.21 в 13:20