Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев бряг е най-изгодният европейски курорт за британците

Снимка: архив

Черноморският комплекс е начело на класацията на Британските пощи за най-изгодните курорти в Европа през 2021г. Класацията се изготвя според цените на 8 популярни продукти и атракции по време на ваканция спрямо курса на паунда, отбелязва „Дейли мейл“.

Ако през миналата година в Слънчев бряг посещението на двама души в ресторант (вкл. вечеря с бутилка вино), плюс кафе, бира, газирана напитка, минерална вода, малък слънцезащитен крем и препарат срещу комари са стрували общо 30,68 паунда, то през 2021-ва цената на въпросната потребителска кошница е паднала до 27,71 паунда, което е с цели 11,2% по-малко. Това прави Слънчев бряг най-евтиния курорт за британските туристи в Европа.

“Дейли мейл” допълва, че най-големият морски комплекс в България предлага слънце, пясъчни заливи и оживени барове на първа линия с евтина бира.

Веднага след България в класацията се нарежда Турция с курорта Мармарис, следвана от Алгарве в Португалия и Коста дел Сол в Испания.

Междувременно никой не се наема да прогнозира дали британците ще стигнат до въпросните курорти това лято. Всичко зависи от развитието на пандемията и споразуменията между различните държави за туристически пътувания. Британското издание напомня, че от 2 юли от летище Гетуик (Лондон) ще бъдат възобновени нискобюджетните полети към Слънчев бряг, като двупосочният билет ще струва от 59 лири.

Атракциите, които „Дейли мейл“ горещо препоръчва в Слънчев бряг това лято, са круизите с катамаран за наблюдение на делфини и слънчевите бани на плажа.

Съставил: Венета Николова

Снимки: архив, БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експерти дискутират бъдещето на кулинарния туризъм у нас

Кои са по-важните кулинарни и F&B (Food and Beverage или храни и напитки) тенденции през 2024-а?  Как се променят вкусовете на клиентите и готови ли са ресторантьори и готвачи за промяната? И още - ще стане ли България най-сетне световна гурме..

публикувано на 07.05.24 в 12:10

Момчиловци – селото с 30-те параклиса, привлича поклонници от страната и чужбина

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село по великденските празници. “ Маршрути за поклоннически туризъм водят към параклисите, които закрилят селото ”, казва кметът Сийка Суркова. По..

публикувано на 04.05.24 в 11:47

С великденско гмуркане в морето започва юбилейният сезон на остров Света Анастасия

Туристическият комплекс "Света Анастасия" край Бургас, който е и сред най-посещаваните български черноморски обекти, отбелязва 10-години от своето откриване като туристическа дестинация. Затова и туристическият сезон тази година започва по-рано –..

публикувано на 04.05.24 в 09:15