Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 000 са пожелалите ваксиниране до края на март

Снимка: Ройтерс

От 11 март се подновява ваксинирането срещу Covid-19 в София, съобщи Столичната регионална здравна инспекция. Имунизирането ще е само с ваксина на "АстраЗенека". Призвават се всички да спазват регистрирания час за явяване, за да няма струпване на хора.

Около 70 000 души от страната са се записали в електронният регистър за ваксиниране за срока от 11 до 31 март, каза заместник здравният министър Жени Начева. Най-много са в София 30 000. Над 50-годишна възраст са 56,5% от желаещите. За имунизиране до 14 март са осигурени 20 000 дози, съобщи Начева.

Приключило е и ваксинирането на пожелалите членове на секционните избирателни комисии и пряко ангажираните с провеждането на изборите на 4 април, предаде БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05