Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 000 са пожелалите ваксиниране до края на март

Снимка: Ройтерс

От 11 март се подновява ваксинирането срещу Covid-19 в София, съобщи Столичната регионална здравна инспекция. Имунизирането ще е само с ваксина на "АстраЗенека". Призвават се всички да спазват регистрирания час за явяване, за да няма струпване на хора.

Около 70 000 души от страната са се записали в електронният регистър за ваксиниране за срока от 11 до 31 март, каза заместник здравният министър Жени Начева. Най-много са в София 30 000. Над 50-годишна възраст са 56,5% от желаещите. За имунизиране до 14 март са осигурени 20 000 дози, съобщи Начева.

Приключило е и ваксинирането на пожелалите членове на секционните избирателни комисии и пряко ангажираните с провеждането на изборите на 4 април, предаде БТА.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19