Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румъния премахна PCR теста за транзитно преминаващите с лични коли

Снимка: БТА

Транзитно преминаващите през територията на Румъния граждани, пристигащи от държави от така наречената жълта зона, включително и България, с лично превозно средство, са освободени от изискването за представяне на отрицателен RT-PCR тест. Това съобщи българското външно министерство, като се позова на Министерството на външните работи на Румъния.

От 6 март 2021 г. Букурещ въведе изискването всички транзитно преминаващите през територията на Румъния и пътувщите с обществен транспорт, независимо по суша или по въздух, трябваше да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство.


Още от категорията

БАН представя нашата ваксина срещу Covid-19 през есента

Българската ваксина срещу коронавирус ще бъде представена на конгрес пред световната научна общност през тази есен, каза пред БНТ проф. Андрей Чорбанов от Българската академия на науките. Вероятно ще има две форми на препарата – инхалационна и..

публикувано на 15.05.21 в 11:20

Президентът Румен Радев в специално интервю за БНР на 16 май

Има ли формула за почтено управление? Отива ли си корупционният модел? Кой е разтревожен от заявката за ред и законност? Въпросите задава Българското национално радио, отговаря президентът на Република България Румен Радев .  Държавният..

публикувано на 15.05.21 в 11:00

„Книги за смет” в девет български града

За деветата поредна година в България ще се проведе мащабната екологична кампания, посветена на рециклирането на пластмаса и четенето „Книги за смет“ . Тази година домакини ще бъдат девет града, в два уикенда през месеците май и юни...

публикувано на 15.05.21 в 06:35