Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делегация на ПАСЕ идва предизборно в България

Четиричленна делегация на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа - ПАСЕ, водена от Алфред Хеер ще посети България на 11 и 12 март 2021 г. Целта на визитата е оценка на изборната подготовка и кампанията преди гласуването на 4 април, предаде БГНЕС.

В София мисията ще се срещне с лидери и представители на парламентарните и извънпарламентарните партии, и с българската делегация в ПАСЕ. Емисарите ще разговорят с председателя и членове на Централната избирателна комисия и с наблюдатели на изборите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

В края на посещението делегацията ще направи декларация. За деня на изборите 4 април в България ще пристигне пълна делегация на ПАСЕ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Народен театър

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура. Това показват данни от национално социологическо проучване на социологическа агенция "Алфа рисърч" по поръчка на проектите "Фабрика за идеи" и "Обсерватория за..

публикувано на 16.10.24 в 17:03

28 октомври ще бъде неучебен ден в училищата с изборни секции

28 октомври (понеделник) ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това се посочва в заповед на министъра на образованието и науката Галин Цоков. "Денят след изборите за Народно събрание се..

публикувано на 16.10.24 в 16:48

Фондация "Теодора фон Ауерсперг" започва своята работа и в България

Защитата на животните и децата в неравностойно положение, както и насърчаването на различни културни инициативи, са основополагащи за подобряването на средата за живот у нас. Около тази идея се обединяват талантливата пианистка Надежда Цанова и..

публикувано на 16.10.24 в 08:15