Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможен е спад на новозаразените след 3 седмици

Снимка: БТА

Ситуацията с коронавируса и натискът върху лечебните заведения са под контрол. България разполага с всичко необходимо за битката с Covid-19. Продължават и доставките на ваксини. Това е докладвано на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, предаде БТА.

Министър председателят е подчертал, че страната е поръчала много повече от нужното количество ваксини за населението. Премиерът очаква, че скоро ще пристигнат количества и от четвърта одобрена за ЕС ваксина, от която са поръчани 2 млн. дози.

Главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев прогнозира, че дори следващите 2-3 седмици да се достигнат високи числа на новозаболели, след това ще започне спад на новозаразените.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42

Министърът поздрави за 6 май българските военни на мисии в чужбина

Достойното участие на български военни в операции и мисии на НАТО и ЕС направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност. Това каза служебният..

публикувано на 30.04.24 в 17:28

Предвижда се обмяна на IT специалисти между България и Армения

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за сътрудничество в областта на технологичните иновации и научноизследователската и развойна дейност между Министерството на иновациите и растежа на България и Министерството на високотехнологичната..

публикувано на 30.04.24 в 17:06