Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможен е спад на новозаразените след 3 седмици

Снимка: БТА

Ситуацията с коронавируса и натискът върху лечебните заведения са под контрол. България разполага с всичко необходимо за битката с Covid-19. Продължават и доставките на ваксини. Това е докладвано на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, предаде БТА.

Министър председателят е подчертал, че страната е поръчала много повече от нужното количество ваксини за населението. Премиерът очаква, че скоро ще пристигнат количества и от четвърта одобрена за ЕС ваксина, от която са поръчани 2 млн. дози.

Главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев прогнозира, че дори следващите 2-3 седмици да се достигнат високи числа на новозаболели, след това ще започне спад на новозаразените.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 29 август 2024 г.

На 29 август  в „България днес“ говорим за живота в българския Северозапад, един от най-бедните региони в ЕС по данни на Евростат, белязан от безработица и обезлюдяване. Продължаваме с възможностите и различните форми на все..

публикувано на 29.08.24 в 19:00

Двама души в България починаха от западнонилска треска

Двама заразени със западнонилска треска у нас са починали. Информацията е потвърдена за БНР от Министерството на здравеопазването. Заразените със западнонилска треска в България са трима. Двама са от София и един от Хасково, който се е заразил в..

публикувано на 29.08.24 в 13:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 15

В брой 15 на предаването слушайте: Преди началото на учебната година в Цариброд – разговор с директора на гимназията „Св.св. Кирил и Методий“ Братислав Стаменов; Какво четат учениците от Цариброд – интервю с библиотекаря в средното..

публикувано на 29.08.24 в 12:00