Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Курортът "Албена" с програма за рехабилитация след Covid-19

Снимка: bgtourism.bg

На състоялата се в Москва 27-ма Международна туристическа борса (16-18 март), черноморският ни курорт „Албена“ привлече вниманието с атрактивна програма за рехабилитация след боледуване от Covid-19. Програмата е базирана на благоприятния морски климат - въздух, богат на озон и йод, оптимална влажност и ултравиолетова радиация със силна биологична активност. Включени са и процедури с естествени природни продукти, сред които хипотермална минерална вода от собствения му сондажен извор и силно минерализирана термална кал.

Освен като морски курорт, привличащ предимно семейства с малки деца, „Албена“ е известен като спа дестинация и като Европейски курорт на спорта. В тази връзка интерес предизвикаха и специализираните детски школи по плуване, футбол и плажен волейбол. Това лято част от спортните активности на територията на целия курорт ще бъдат безплатни, но при спазване на всички противоепидемичните мерки, заявиха от ръководството на курорта.

Съставил : Венета Николова

Още от категорията

Снимка: Facebook / @wineandgourmetfestival

Винен уикенд, гарниран с гурме храни в Пловдив

Старият град на Пловдив очаква любителите на изтънчения вкус на седмото поредно дефиле „Вино и гурме”, което ще се проведе през двата почивни дни. В сенчестите дворове на възрожденските къщи винопроизводители и производители на храни ще предложат..

публикувано на 08.05.21 в 05:45

Музей разказва историята на единствената действаща теснолинейка

Домът-музей на теснолинейката на отдавна закритата гара Цепина вече е отворен за посетители. В сградата на бившата жп станция туристите могат да се запознаят с историята и настоящето на единствената действаща теснолинейна жп линия у нас. “ Туристи от..

публикувано на 03.05.21 в 06:00

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че  от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически..

публикувано на 01.05.21 в 11:05