Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Кирилов: Имаме основание да подновим ваксинирането с AstraZeneca

Снимка: БГНЕС

"Няма проблем всички страни-членки на ЕС да продължат с ваксинацията с AstraZeneca". Това заяви Богдан Кирилов, директор на Изпълнителна агенция по лекарствата, след като Европейската агенция по лекарствата (EMA) потвърди, че ваксината срещу Covid-19 на AstraZeneca и Оксфордския университет е сигурна и ефективна. EMA също така потвърди, че ползите от препарата надвишават рисковете.

„Важното е, че е потвърдено положителното съотношение на полза-риск от ваксината на „АстраЗенека“. Имаме пълното основание заповедта за блокиране да бъде отменена“, каза Кирилов, цитиран от нашите репортери. Той посочи, че вече е готова експертизата на починалата в България жена, която показва, че няма причинно-следствена връзка между ваксинацията и кончината.

От утре възобновява работа електронната система за записване, както и ваксинирането на лицата, които са записани. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10

Военноморските сили празнуват 145-ата годишнина от основаването си

Сто четиресет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. В 20,00 ч. пред Доходното здание ще се състои празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, с който..

публикувано на 05.08.24 в 07:00