Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Месец на франкофонията организира Софийският университет

Снимка: архив

За пореден път Софийският университет „Св. Климент Охридски” ще отбележи Месеца на франкофонията и Международния ден на франкофонията /20 март/, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Софийският университет е сред членовете на Университетската агенция на франкофонията /AUF – най-голямата световна асоциация на университети, наброяваща 1007 висши училища в 119 страни.

Част от събитието е Националният конкурс „Франкофонски кариери”, организиран от Франкофонския център на Софийския университет и др., с подкрепата на председателството на Групата на посланиците франкофони в България. Той е насочен към студенти, обучаващи се по и на френски език в университети-членове на Университетската агенция на франкофонията в България, както и към ученици в училища с преподаване на френски език. Целта е да развият ключови умения за Групата на посланиците франкофони в България.

България се присъединява като пълноправен член към Франкофонската общност през 1993г. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Станимир Михайлов

НЗОК започва проверки на болници заради съмнение за фалшиви хоспитализации

Националната здравноосигурителна каса ще проверява дали лечебни заведения са отчитали фалшиво лечение без пациентът да е лежал в съответната болница, каза пред БНР управителят на касата Станимир Михайлов, който преди броени дни беше възстановен..

публикувано на 13.10.24 в 13:48
Димитър Площаков

Адв. Димитър Площаков: Данните за чистотата на въздуха не отразяват обективното състояние

Пунктовете, на които се поставят станциите за измерване на качеството на атмосферния въздух, са далече от местата с висока концентрация на фини прахови частици. До този извод достига адв. Димитър Площаков след задълбочено проучване върху контрола..

публикувано на 13.10.24 в 11:58
Дъбът в центъра на селото, който е на над 550 години

Жителите на село Величка се гордеят със своите два дъба столетници

Няма жител на село Величка (Североизточна България), който да не знае за двата вековни дъба, превърнали се в част от природното наследство на населеното им място. Дърветата са от вида Quercus spp. През 1990 г. те са оградени и са им поставени табели,..

публикувано на 13.10.24 в 10:05