Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът се срещна с посланика на Русия у нас

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се срещна с посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова по повод началото на мандата й в София. В рамките на разговора им в Министерския съвет са обсъдени двустранните отношения и наличието на желание и у двете страни те да бъдат задълбочавани в дух на добронамереност и прагматичност, информират от пресслужбата на правителството.

Оттам не съобщават дали по време на разговора е била засегната темата с обвинените в България шестима души за шпионаж в полза на Москва. Няма информация и дали в разговора е обсъдена реакцията на Русия, след като вчера България обяви за персона нон-грата двама руски дипломати. 

Българският премиер пожела на посланик Митрофанова успешен мандат в България и посочи сериозния потенциал за сътрудничество в сферата на икономиката и търговията. По думите му, България и Русия могат да развиват успешно партньорство в редица области като например културата, туризма и селското стопанство.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Хърватия ще изгради своя военна база в Косово При посещение в Прищина хърватският външен министър Гордан Радман заяви, че Загреб се противопоставя на всяка промяна на границите в региона. След среща с първия дипломат на Косово Доника..

публикувано на 07.05.21 в 10:16

Изслушват кандидатите за членове на Централната избирателна комисия

На 7 май от 8.00 часа президентът Румен Радев свисква на „Дондуков“ 2 допълнителни консултации с парламентарно представените партии и коалиции за излъчване на председател на Централната избирателна комисия. Причината е оттеглянето на единствения..

публикувано на 07.05.21 в 05:35

БСП също върна мандата за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на "БСП за България". Председателят на партията Корнелия Нинова върна мандата. Тя заяви, че тяхното желание е било да има правителство на България, което да реши..

публикувано на 05.05.21 в 12:57