Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българите в Австрия ще могат да отидат до урните на 4 април

Снимка: mfa.bg

Българските граждани, гласуващи в 17-те секции в Австрия, могат да се позовават на гласуването като основателна причина за придвижване в изборния ден на 4 април на базата на изключение от австрийската Наредба за извънредни противоепидемични мерки срещу коронавирус. Това съобщи българското външно министерство.

По информация на българското посолство във Виена местните власти в населените места, където има открити избирателни секции, са уведомени от австрийското външно министерство за датата и продължителността на изборния ден, както и за адресите на съответните места за гласуване. 

Местата за гласуване и адресите на общо 17-те избирателни секции в страната са публикувани на електронната страница на посолството на следния линк.


Още от категорията

10 хиляди българи може да се наложи да напуснат Великобритания

Над 10 хиляди българи във Великобритания, подали молба за придобиване на статут на уседналост , не са отговорили на изискванията, според информация на британската страна. Други 264 хиляди пък са били одобрени и ще продължат да пребивават в страната...

публикувано на 15.06.21 в 18:46

По-малко заявления, но повече изборни секции в чужбина

Ден преди крайния срок за подаване на заявления за гласуване зад граница – 15 юни, бяха изпратени над 55 000. Едва ли до края на днешния ден броят им ще достигне постъпилите 87 216 преди предходните парламентарни избори на 4 юни. Според..

публикувано на 15.06.21 в 11:46

„Родина зад граница“ с 4 специални издания в събота!

По време на предизборната кампания за парламентарнrs вот на 11 юли, Българското национално радио дава още една възможност за среща с българските общностни зад граница и с чужденците, избрали България за свой временен или постоянен дом. В 4..

публикувано на 12.06.21 в 09:48