Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Австрия ще могат да отидат до урните на 4 април

Снимка: mfa.bg

Българските граждани, гласуващи в 17-те секции в Австрия, могат да се позовават на гласуването като основателна причина за придвижване в изборния ден на 4 април на базата на изключение от австрийската Наредба за извънредни противоепидемични мерки срещу коронавирус. Това съобщи българското външно министерство.

По информация на българското посолство във Виена местните власти в населените места, където има открити избирателни секции, са уведомени от австрийското външно министерство за датата и продължителността на изборния ден, както и за адресите на съответните места за гласуване. 

Местата за гласуване и адресите на общо 17-те избирателни секции в страната са публикувани на електронната страница на посолството на следния линк.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първа награда: Александра Тихов, 9 г.- Училище „Българче“, Лондон – Великобритания / Рилски манастир

Награждават българчета зад граница - победители в конкурсите за литература, рисуване и пеене на ИАБЧ

На 7 август в Националния дворец на децата в София е тържествената церемония за награждаване на отличените участници в ежегодните издания на творческите конкурси за деца от българските общности по света, организирани от Изпълнителната агенция за..

публикувано на 06.08.24 в 19:30
Снимка: „Българската община на район Тараклия“

Има много въпроси за преминаването на Тараклийския университет към Русенския

Председателят на организацията "Българската община на район Тараклия“ и бивш председател на район Тараклия в Молдова Иван Паслар е обсъдил с министъра на образованието проф. Галин Цоков процеса на трансформиране на Тараклийския държавен..

публикувано на 06.08.24 в 13:10

Николай Коларов и неговият път с виолончело към академична кариера в САЩ

Николай Коларов е български виолончелист, който вече близо 30 години гради академична кариера и развива концертна дейност в Минесота, САЩ. Дългият път отвъд Океана за него е свързан с желанието да започне магистратура в областта на струнните..

публикувано на 06.08.24 в 10:50