Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срокът за обявяване на резултатите от изборите ще бъде спазен

Снимка: архив

Четиридневният срок за обявяване на окончателните резултати от парламентарните избори няма да бъде нарушен. Това каза пред БНР говорителят на ЦИК Димитър Димитров като уточни, че това ще стане въпреки вероятността да не бъде спазен 48-часовият срок за предаване на протоколите, особено за големите избирателни райони.
Димитров допълни, че до ден преди изборите списъците с карантинирани хора, които искат да гласуват с мобилна секция, ще бъде обновяван. Той обаче отбеляза, че липсват желаещи да обслужват тези секции./

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево начало на новата седмица

В понеделник ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на средната и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури в повечето..

публикувано на 13.10.24 в 18:30

Кенийски атлети най-бързи на “Маратон София 2024”

Шедрак Кимайо и Хариет Чеборе от Кения триумфираха на “Маратон София 2024” в класическата дистанция от 42,195 км. Кимайо успя да я преодолее за 2 часа, 15 минути и 4 стотни от секундата, а Чеборе – за 2 часа, 38 минути и 25 секунди. Хиляда бегачи..

публикувано на 13.10.24 в 16:05

Броят на инцидентите с тротинетки нараства близо три пъти

Само от юли до септември са възникнали 277 произшествия с участието на тротинетки и седем души са загинали – тази статистика представи пред Нова тв главен инспектор Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция”. Броят на инцидентите се е увеличил близо три..

публикувано на 13.10.24 в 15:25