Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За изборите българите в Ливан ще се придвижват с уверително писмо

Снимка: mfa.bg

Българските граждани в Ливан ще могат да се придвижват свободно в изборния ден на 4 април 2021 г., за да упражнят своето право на глас с уверително писмо, издадено от българското посолство в Бейрут.

Българите трябва да представят пред ливанските власти документа на арабски и английски език в случай на необходимост, информират от посолството. Писмото ще потвърди, че причината за тяхното пътуване е свързана с участието им в изборния процес в секцията, разкрита в сградата на дипломатическата мисия, съобщи българското външно министерство. 

Копие от документа (на английски и арабски език) може да бъде изтеглено от сайта на мисията ни на следния линк.


Още от категорията

Зденка Тодорова

Политиците ни са длъжници на хората от Западните покрайнини

В новата си книга “Към Цариброд и за него” правозащитничката Зденка Тодорова издига своеобразен мост между минало и настояще, посредством преживяванията и спомените на значими за нашата история личности, за да направи тъжни констатации за..

публикувано на 23.06.21 в 11:08

Проблем при електронния изпит по български език в Украйна и Молдова

987 кандидати от българската диаспора в чужбина са издържали теста по български език проведен на 19 и 20 юни. Изпитът е бил положен от 1050 дванадесетокласници желаещи да учат висше образование в България. За първа година тестът е проведен..

публикувано на 23.06.21 в 09:06

Ученици от българско училище в Словакия са в Бургас

Бургас посрещна ученици от българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, Словакия. Те са на посещение в черноморския ни град до 26 юни, информираха от общината.  Децата от 5 и 6 клас, придружени от директора на учебното заведение Павлина Ценова..

публикувано на 22.06.21 в 08:46