Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Синдикатите се обявиха против сумираното изчисляване на работното време

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов (вляво) и лидерът на КНСБ Пламен Димитров
Снимка: БГНЕС

Двата най-големи профсъюза в България – КНСБ и Конфедерацията на труда „Подкрепа“, се оттеглят от групата, обсъждаща въвеждането на сумирано изчисляване на работното време. Според синдикалистите промяната не е съобразена с утвърдените международни стандарти и изисквания, предадоха репортерите на БНР. 

Междувременно работодателските организации оповестиха контрадекларация, според която правната уредба по темата е в пълно съответствие с международните актове. Синдикатите събраха и близо 100 хиляди подписа на работещи от цялата страна с искане сумираното изчисляване на работното време да важи само за сектори с непрекъсваем работен процес.


Още от категорията

Първият построен у нас хибриден екокатамаран ще акостира на пристанището в Бургас

С церемония на бургаското пристанище във вторник ще бъде посрещнат първият построен у нас хибриден екокатамаран, съобщиха от пресцентъра на “Пристанище Бургас”. Корабът е изработен в корабостроителницата в Царево по проекта “Плаване през Черно море” ,..

публикувано на 16.05.21 в 06:00

БАН представя нашата ваксина срещу Covid-19 през есента

Българската ваксина срещу коронавирус ще бъде представена на конгрес пред световната научна общност през тази есен, каза пред БНТ проф. Андрей Чорбанов от Българската академия на науките. Вероятно ще има две форми на препарата – инхалационна и..

публикувано на 15.05.21 в 11:20

Президентът Румен Радев в специално интервю за БНР на 16 май

Има ли формула за почтено управление? Отива ли си корупционният модел? Кой е разтревожен от заявката за ред и законност? Въпросите задава Българското национално радио, отговаря президентът на Република България Румен Радев .  Държавният..

публикувано на 15.05.21 в 11:00