Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпада задължителната карантина за голяма част от пристигащите от Африка

Снимка: архив

Задължителната карантина за пристигащите от част от държавите в Африка е отменена със заповед на министъра на здравеопазването по-малко от месец след като бе въведена. По идея изолирането в дома за десет дни и предоставяне на отрицателен PCR тест в края на карантината целеше да се ограничи внасянето на южноафриканския вариант на коронавируса в България.

Пристигащите от редица африкански държави няма да са в карантина, ако при влизане в България покажат отрицателен резултат от PCR тест, направен до три дни преди това. Карантината може да бъде отменена и след пристигането в България при представяне на отрицателен резултат от PCR тест до 24 часа след пристигането си.

Държавите от Африка, при пристигане от които може да бъде отменена карантината:

Египет, Алжир, Тунис, Мароко, Мали, Нигер, Чад, Судан, Еритрея, Етиопия, Сомалия, Централноафриканска република, Габон, Конго, Нигерия, Бенин, Того, Кот д'Ивоар, Либерия, Сиера Леоне, Гамбия, Сенегал, Буркина Фасо, Южен Судан, Гвинея, Гвинея-Бисау и Мадагаскар.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00
Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17