Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Личните лекари ще получат ваксини "Пфайзер/Бионтех"

Снимка: БГНЕС

62 010 дози от ваксината на "Пфайзер/Бионтех" са пристигнали днес в България. Това е първата доставка от общо 2,7 милиона дози от РНК ваксината, които страната ни трябва да получи до края на юни. Очакваме допълнително и 500 хиляди дози от препарата на "Модерна", както и векторни ваксини – над 1 милион от "АстраЗенека" и 550 хиляди дози от тази на "Джонсън и Джонсън". Това е съобщил изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, цитиран от БГНЕС. През профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов заяви, че от тази пратка на "Пфайзер/Бионтех" ще получат ваксини личните лекари и ваксинационните центрове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя над по-голямата територия от страната

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планините и планинските райони с купеста облачност. На отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са..

публикувано на 15.06.24 в 19:05

БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС, започва обединение вляво

БСП ще остане в опозиция и няма да подкрепи правителство с мандата нито на ГЕРБ, нито на ДПС. Решението е взето от Националния съвет на БСП. Това каза пред журналисти Атанас Зафиров, който ще изпълнява функциите на временен председател на БСП на мястото..

публикувано на 15.06.24 в 17:25
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров сменя Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП

За временен председател на БСП на мястото на подалата оставка след лошото представяне на левицата-столетница Корнелия Нинова на изборите е избран Атанас Зафиров. До 10 ноември трябва да бъде извършен прекият избор на постоянен лидер на социалистите,..

публикувано на 15.06.24 в 14:42