Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отиде си известният журналист Георги Коритаров

Георги Коритаров
Снимка: БГНЕС

„Като основни събития и тенденции на тези избори можем да откроим на първо място оглушителния шамар, който българските избиратели нанесоха на крайнодесните националистически формации. Не се очертава в следващия парламент да влезе нито една от партиите изразителки на национал шовинистични амбиции“, така коментира журналистът Георги Коритаров първите резултати от парламентарните избори.
 

Днес известният журналист почина внезапно на 61-годишна възраст. Той започва журналистическата си работа в първия вестник на демократичните промени – „Демокрация“,  през 1990 г. От 1992 г. работи в радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предавания. Работи също в българските частни телевизии „Нова телевизия“ и „Европа“.

Поклон пред паметта му!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17

Над 60% от хората в България живеят с недостиг на средства за издръжка

Малко над 1450 лв. са необходими на един работещ и живеещ в едночленно семейство, и общо 2616 лв. пък трябват за месечната издръжка за тричленно семейство, какъвто е в момента моделът на повечето от домакинствата в България (двама работещи възрастни и едно..

публикувано на 23.04.24 в 14:45
Снимка: Facebook 
/Balgaria.i.Makedonia.Istoria.i.Politika

Преведоха на английски двутомника "България и Македония, история и политика"

40 автори с 43 теми участват в първия том на сборника "България и Македония, история и политика". С научни факти първият том проследява Средновековието, Османския период, борбата за правата и свободите на населението в Македония и възникването..

публикувано на 23.04.24 в 11:50