Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Представят Стратегия за растеж и конкурентоспособност на България

Снимка: архив

Днес Съветът по икономически и публични политики ще представи „Стратегия за дългосрочен ускорен растеж и конкурентоспособност на България“. Стратегията предлага дългосрочна визия за икономическото развитие на страната. 

Акцент в стратегията са подобряването на условията и инфраструктурата за правене на бизнес, политическата и финансова децентрализация, гъвкавостта на пазара на труда, данъчно-осигурителната тежест.

Съветът по икономически и публични политики е изследователска и консултантска мрежа към Институт по икономика и политики (УНСС).

Още от категорията

Нуждаем се от хубава диагностика на българската икономика

„В икономиката имаме инерция в тенденциите. Тя не се поддава толкова лесно и бързо на политически промени“, каза пред БНР бившият вицепремиер проф. Даниела Бобева, икономист и финансист, в отговор на въпрос, дали има опасност за икономиката ни при..

публикувано на 15.04.21 в 17:23

Българските стартъпи получават по-лесен достъп до капитали от Германия и света

Българските стартиращи компании ще имат по-бърз и лесен достъп до капитали от Германия и целия свят. Това става възможно след като Българската фондова борса (БФБ) стана партньор на Deutsche Börse Venture Network. От БФБ посочват, че немската..

публикувано на 14.04.21 в 15:13

Бъдеща платформа ще дава среща на науката и бизнеса

Българската наука е на високо ниво и има какво да предложи както на националните, така и на чуждестранните инвеститори. Но за да успее да ги привлече, тя се нуждае от ефективен трансфер на технологии. Създадени ли са обаче условия, за да може научните..

публикувано на 12.04.21 в 11:10