Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Извънредно заседание на Националния ваксинационен щаб

Снимка: БГНЕС

Националният ваксинационен щаб се събра на извънредно заседание по искане на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Това стана след като бе обявена 
позицията на Европейската агенция по лекарствата за ваксината срещу Covid-19 на компанията „АстраЗенека“. Според позицията е „възможна връзка“ между ваксината срещу Covid-19 на „АстраЗенека“, разработена съвместно с Оксфордския университет, и „много редки случаи на необичайни кръвни съсиреци“ при хора, които са били ваксинирани.

По-късно днес Ангелов ще участва в извънредна видеоконферентна среща на здравните министри на ЕС, тема на която са ваксините срещу Covid-19.

Още от категорията

Парламентът прие оставката на правителството

След дълги процедурни спорове Народното събрание прие оставката на третото правителство ръководено от премиера Бойко Борисов. Решението бе взето със 156 гласа "за", без "против" и "въздържал се".  Депутатите от бившата управляваща партия..

публикувано на 16.04.21 в 12:59

Два случая на мутация на Covid-19 в Северна България

“При две жени в Северна България с британския вариант на Covid-19 е установена мутация в спайк протеина на шипчето”, информира на брифинг на здравните власти проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. “..

публикувано на 16.04.21 в 12:03

В „Сребърна“ се излюпиха първите пеликанчета за тази година

С ново поколение се сдобиха първите двойки къдроглави пеликани, които през месец март свиха гнезда в крайдунавския резерват „Сребърна“. Пеликанчетата са се появили на бял свят в специално изградените за тях дървените наколни платформи в северната..

публикувано на 16.04.21 в 11:08