Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Туризмът обвини властите в дискриминационни ограничения

Снимка: pinterest

В писмо до властите Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти изрази решително несъгласие с дискриминационните ограничения във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването и нейното избирателно отношение към различни икономически сектори. В писмото се посочва, че туризмът е най-сериозно засегнатият отрасъл, а българските туроператори са оставени на ръба на оцеляването, предаде bgtourism.bg. Туроператорите се обявяват срещу хаоса в мерките и настояват за разрешаване на груповите туристически пътувания в страната и в чужбина.​
Те предупреждават, че провежданата в момента държавна политика е не само неефективна в борбата с Covid-19, но и води до огромни икономически загуби и застрашава Европейската идея за свободно движение. 

Още от категорията

Фестивал на зелениката събира туристи от цялата страна в Странджа

17-то издание на Фестивала на зелениката се провежда този уикенд в местността „Тулпан” край малкотърновското село Заберново. Всяка година празникът е на различно място в Странджа, но винаги е през месец май, когато цъфти зелениката,..

публикувано на 15.05.21 в 09:50

Слънчев бряг открива сезона на 1 юни

Най-големият ни черноморски курорт ще открие летния сезон с обновена инфраструктура и с ваксиниран персонал. Все още на места  текат довършителни дейности по подмяна на настилката на част от централната алея и във вътрешността на комплекса,..

публикувано на 14.05.21 в 13:07

Поморие се подготвя за гостите през летния туристически сезон

50 ще са командированите полицаи в  Поморие това лято. Ще бъде въведено безплатно паркиране за туристите, но при строг контрол. „Вече се чува руска реч в Поморие. Започнаха да идват руснаци, които имат жилища тук, но ги е нямало през зимата и..

публикувано на 14.05.21 в 06:25